Home » Совети и новости » Осигурани гуми за безбедно возење

Осигурани гуми за безбедно возење

ПНЕУМАТИК, во соработка со АД Осигурителна Полиса, нуди осигурување на нови автомобилски пневматици за патнички моторни возила или возила наменети за превоз на лица (1+8 седишта) чија тежина не надминува 3,5 тони.

 

Осигурени ризици:   Под трошоци за осигурениот случај се подразбираат:
  • Издишена гума
  • Отстранување и местење на тркалото од возилото;
  • Механички оштетувања на гумите од предмети на патот (шајки, остри рабови, скршено стакло или кој било друг остар предмет)
  • Вадење на оштетената гума и инсталација на поправената или новата гума на тркалото;
  • Кражба на гума
  • Балансирање на тркалото;
  • Вандализам
  • Нов “Tubeless” вентил.

 

Преку Асистенската компанија “Europ Assistance” нудиме 24 – часовна подршка/асистенција во Македонија и во земјите од Европа. Во случај на штета, задолжително е пријавувањето во Контакт Центарот на Europ Assistance на телефонскиот број: +389 2 320 40 80.

 

ПАКЕТ 1 ОСИГУРЕН ИЗНОС (ЕВРА) ПАКЕТ 2 ОСИГУРЕН ИЗНОС (ЕВРА)
Осигурително покрите за една гума Вкупен годишен агрегат по полиса Осигурително покрите за една гума Вкупен годишен агрегат по полиса
1) Поправка на оштетена гума на лице место 300 ЕУР 1.000 ЕУР 1) Поправка на оштетена гума на лице место 300 ЕУР 1.000 ЕУР
2) Поправка на оштетена гума во авто-сервис 2) Поправка на оштетена гума во авто-сервис
3) Трошоци за нова гума 3) Трошоци за нова гума
4) Демонтажа и монтажа, балансирање и нов tubeless вентил 4) Демонтажа и монтажа, балансирање и нов tubeless вентил
5) Пренос на возило / влечење (макс.до 50 км)
6) Сместување на моторното возило (макс. 1 ден)
Годишна премија за една автомобилска гума 150 МКД Годишна премија за една автомобилска гума 165 МКД

Забелешка: Mора да бидат осигурени минимум две гуми кои се наоѓаат на иста оска на возилото.

Повеќе информации можете да добиете кај продажните асистенти во салоните на Пнеуматик Центар и Пнеуматик Аеродром.

 

 

Сподели на: Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter